Habilitació d’Oficines i edifici d’Aparcament.

Habilitació dels edificis d’Oficines i Aparcament. Autoritat Portuària de Barcelona – Port de Barcelona.
Moll Adossat del Dic Est – Port de Barcelona (Barcelonés) UTM31N – ETRS89

Est – Nort 430905.8 4577700.3
Geogràfica – ETRS89 * 2.174089 41.347835

(more…)

Tagged , , , |

SETMANA DE LA REHABILITACIÓ.

La setmana de la Rehabilitació obre al public no profesional aquest cap de setmana, el 13 i 14 de desembre.

Si teniu dubtes de com actuar en el moment actual en el vostre edifici o comunitat de propietaris, es la oportunitat per anar a la Fira de Rehabilitació amb les vostres inquietuts d’obra i d’estavi energétic. Es moment de conservar el patrimoni.

(more…)

Gran Hotel Balneari Blancafort – Rehabilitació Energética de Instal·lacions Térmiques.

GRAN HOTEL BALNEARI BLANCAFORT   Rehabilitació Energética de Instal·lacions Térmiques. Promotor: Gran Hotel Balneario Blancafort
Ubicació: C/ Mina, 7 08530 La Garriga – Barcelona (Spain)

UTM31N – ETRS89 X440650.8 Y4614692.0

(more…)

Tagged , , , |

L’Art Marí de l’Empordà de Pau Díez

L’Art Marí de l’Empordà de Pau Díez. Composicions amb troballes del fons marí.
Calella de Palafrugell (Baix Empordà) UTM31N – ETRS89 E515147.7 N4637293.1 / UTM31N – ED50 E515241.3 N4637498.0

El nostre arquitecte Pau Díez i Oliva (Barcelona 1967), practica el Snorkel amateur des de fa anys. A cavall entre la seva ciutat natal i el Baix Empordà, es un enamorat de les cales de Calella de Palafrugell. Amb el temps, els seus recorreguts a pulmó lliure pel paisatge submarí es van veure amenitzats per la recerca respectuosa amb el medi, incorporant així a aquest esport l’afició al col·leccionisme de matèries naturals inertes.

D’aquest gran i variat recull a mà, va sorgir l’idea de fer composicions basades en el fet repetitiu de les diferents classificacions per famílies. La organització i l’ordre imposat en la creació dels quadres permet visualitzar les diferents grandàries, colors, estructures formatives i estats cronològics dels que varen ser essers vius dins el mar. L’ordre aplicat a les peces que formen cada quadre, conté la voluntat humana de transmetre la calma a traves de les composicions, la intenció de retrobar-nos amb la paraula “equilibri”, el veritable secret d’aquest i altres meravellosos indrets naturals que hem de preservar.    

El passat mes de juny, la interiorista i decoradora Cristina Cuello Bernad (Vidainterior-Vilanova i La Geltrú), va seleccionar dos d’aquests quadres per a una de les seves intervencions en apartaments de costa, en el municipi de Calafell.

També, durant el passat mes de juliol, agost i setembre es va exposar alguns dels quadres en una de les antigues casetes de pescadors a la platja de Port Pelegrí, amb molt bona acollida i interès.

Alguns del quadres realitzats per la exposició:

 

 

En d’altres creacions s’han utilitzat només les pedres que formen el fons marí, descobrint colors i combinacions de tons emfatitzats per l’aigua, posant atenció a les betes, a algunes formes i valorant l’erosió que els temporals acumulats sotmeten a la matèria inert dels petris.

Una primera aproximació a la utilització del “Collage Petri” ha tingut com teló de fons la temàtica anatòmica. En aquest cas l’ordre no el forma la composició estratègica de les peces sinó la inalterable ubicació i proporció dels òrgans humans, tant vitals per la existència.

Tagged , , |

REFORMA D’HABITATGE DÚPLEX.

Reforma i Interiorisme Clàssic d’habitatge dúplex Promotor: Particular
Ubicació: SITGES

(more…)

Tagged , , , , , , , |

FINALITZA LA 3RA EDICIÓ DEL CURS DE POSTGRAU “FACILITY MANAGEMENT” organitzat per l’Escola Sert del COAC.

Han estat quatre mesos intensos de classes, visites a edificis i exercicis pràctics, i ja hem arribat al final d’aquesta 3ra edició del curs de postgrau “Facility Management” organitzat per l’Escola Sert del COAC.

Durant aquest temps hem consolidat coneixements i adquirit de nous, tot sota la globalitat dels objectius designats al Facility Management (F.M.).

Fa uns dies vàrem visitar El Gran Teatre del Liceu de la mà del seu FM, l’Edifici de Novartis, alguns del grup es van apropar a les instal·lacions de ITEL i a les oficines de Softonic. Avui em finalitzat aquesta 3ra edició del curs visitant la Torre Agbar, gaudint de la cloenda de la mà del seu FM, Felip Neri, també organitzador del Curs.

A continuació us deixem algunes fotografies de la trobada al Liceu i de la visita d’Avui a Torre Agbar. (more…)

CANVIS EN LA TRAMITACIÓ DE LA CERTIFICACIÓ D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D’EDIFICIS

S’aprova una taxa sobre el registre de certificacions d’eficiència energètica d’edificis

La mesura, que es començarà a aplicar el 3 de febrer, servirà per poder finançar les tasques necessàries per garantir la qualitat del procediment i les dades de la certificació d’eficiència energètica.

Podeu conèixer les noves taxes d’aplicació a:  Institut Català d’Energía

BON NADAL I PRÒSPER 2014 PER A TOTS.

L’Equip d’INARQ us desitja un BON NADAL.

(more…)

CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA DELS EDIFICIS

INARQ CONSULTORS S.L.P. disposa dels tècnics competents per elaborar el Certificat Energètic dels edificis existents.

El passat 1 de juny de 2013 va entrar en vigor el compliment del Real Decret 235/2013 de 5 d’abril, per qual s’aprova el procediment bàsic per la certificació energètica dels edificis existents.

L’article únic de les disposicions del RD 235/2013 , en el seu punt 2 indica en quins casos serà d’aplicació: “Cuando se construyan, vendan o alquilen edificios o unidades de éstos, el certificado de eficiencia energética o una copia de éste se deberá mostrar al comprador o nuevo arrendatario potencial y se entregará al comprador o nuevo arrendatario, en los términos que se establecen en el Procedimiento básico”.

A continuació us expliquem tot el que s’ha de saber sobre l’objectiu, obligatorietat, qualitat i procediment de la Certificació Energètica que ha publicat l’ICAEN (Institut Català de la Energía).

PREGUNTES MÉS HABITUALS. (more…)

ES BUSCA

ES BUSCA: Edifici d’habitatges plurifamiliar a Barcelona i Àrea Metropolitana amb serveis centralitzats d’aigua calenta sanitària i calefacció. Si el seu edifici disposa de serveis centralitzats d’ACS i/o calefacció, posis en contacte amb nosaltres. Tota instal·lació amb baix rendiment pot millorar quan s’incorpora la “Gestió Intel·ligent del Calor”. Estudiarem el seu cas concret.

NOU DECRET D’HABITABILITAT 141/2012 30 Oct.

El Nou Decret d’Habitabilitat de la Generalitat de Catalunya 141/2012 de 30 d’octubre, introdueix canvis en l’anterior derrogat, entre altres el significatiu referent a l’ocupació de l’habitatge descrit en el seu article núm.4, es pretent així regular l’abús d’ocupació que hi ha en alguns habitatges; tanmateix, queden afectades activitats comercials de lloguer, les quals complint amb l’anterior criteri, ara han de reduïr la seva oferta d’ocupació per complir el vigent decret.

Enllaç:   DECRET 141/2012 de 30 d’octubre pel qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat.

BON NADAL I NOU ANY 2013.

L’Equip d’INARQ us desitja un BON NADAL.

(more…)

INSPECCIÓ TÈCNICA D’EDIFICIS – ITE

Us deixem el video informatiu de la Generalitat de Catalunya (Agència de l’Habitatge de Catalunya):

ITE Generalitat de Catalunya

Per més informació truca al 012 o visita les pàgines www.gencat.cat, també a www.inarq.cat

INARQ amb la ITE del teu edifici

POBRESSA ENERGÈTICA.

A l’equip d’INARQ creiem que s’ha de rentabilitzar el cost de l’energía “doméstica”, un dels punts claus per la disminució del malbaratament energétic i la seva implicació contaminant. Amb l’esperit d’apropar solucions “senzilles” a l’usuari, afavorint el rendiment econòmic de les Comunitats de Propietaris, col·laborem amb fabricants per fer possible veritables solucions. Un enfoc inicial cap a l’incorporació de sistemes actius d’estalvi energètic, repercutirà en breu al Fons de Conservació per fer front a l’antiguitat dels nostres Edificis, podent posteriorment incorporar a la rehabilitació sistemes passius que milloren encara més l’estalvi de les llars i l’economía de les famílies.

En aquesta línia, compartim amb vosaltres l’article publicat a la Plataforma d’Edificació Passivhaus, de la que el nostre arquitecte Pau Díez i Oliva es soci.

POBRESSA ENERGÈTICA

CANVI I FUTUR AL SECTOR DE LA CONSTRUCCIÓ

El passat dilluns 26 de març de 2012 varem assistir al primer Forum COAC Impulsa, celebrat al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, sobre el canvi i futur al sector de la construció, format per set taules de debat amb especialistes de diferents disciplines, tot resumit en la jornada de conclusions que aquí us deixem en format video.

Us convido a escoltar aquesta jornada de conclusions, amb especial énfasi en alló referent a la rehabilitació i lloguer, ambdos necessitats d’un canvi legislatiu per bé d’afavorir l’accés a l’habitatge, la conservació dels edificis i el seu estalvi energètic. A Inarq fa temps estem treballant en aquesta línea, en especial per a les Comunitats de Propietaris per bé que assoleixin solucions d’òptim rendiment energètic i econòmic, un camí absent de productes de credit i risc que en breu serà necessari disposar si volem la implicació de les Comunitats de Propietaris.

A INARQ volem promoure la incentivació dels propietaris d’habitatge, facilitant la creació del Fons de Conservació.

Si sou part d’una Comunitat de propietaris i teniu pensat realitzar millores, estem a la vostre disposició per orientar-vos amb l’objectiu de rentabilitzar les inversions envers a la normativa d’estalvi energètic que en breu serà d’aplicació en el parc inmobiliari existent.   Contacta amb nosaltres. (more…)

BON NADAL I VENTURÓS 2012

L’equip de INARQ CONSULTORS S.L.P. us desitja Bones Festes de Nadal. (more…)

Catalunya participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb més de 500 activitats!

Per tal de conscienciar la ciutadania de la importància de generar menys residus, un centenar d’entitats entre administracions públiques, associacions, empreses, escoles, universitats, residències de gent gran, hospitals, etc. organitzen més de 500 activitats del 19 al 27 de novembre de 2011 en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a tot Catalunya.

Algunes d’aquestes activitats van dirigides al Nens, així que, famílies, si encara no tenieu previst res pel cap de setmana, us deixem l’enllaç al mapa territorial per cerca les activitats pels nens que més aprop us puguin quedar.

Exemple per Barcelona Ciutat: Espectacle d’animació infantil: Cleta i Crispeta reciclen.

(more…)

BARCELONA MEETING POINT – 15ena Edició.

Demà 19 d’octubre i fins al 23 d’octubre es celebra a Fira de Barcelona el “Barcelona Meeting Point” un aconteixement d’oportunitat per adquirir habitatge, oficina, un intercanvi de coneixement i contactes del sector immobiliari, possibilitat de negoci o d’assistir a ponències i escoltar de primera mà el camí que seguirà el mercat o té intenció de fer-ho envers la situació actual de crisi. (more…)

El Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya acosta l’Estavi en la Llar al Ciutadà

Gratuit per tothom: El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya acosta el coneixement dels edificis on vivim per bé de transmetre al ciutadà la necessitat d’atendre la qualitat de conservació dels edificis que utilitzem en el dia a dia. Sesions gratuites amb places limitades. Només cal apuntar-s’hi. Podeu trobar la informació a continuació.

Animeu-vos!!!!! (more…)

Cau l’afiliació a la Seguridad Social en la Construcció.

05/10/2011
La afiliación a la Seguridad Social en la construcción cae en septiembre al nivel más bajo desde el año 2004

Un descenso de 17.364 trabajadores afiliados del sector y de 1.510 en el Régimen de Autónomos lo confirman

(more…)